o nama sponzori linkovi novosti forum mapa weba prijava
sve o povrcu na jednom mjestu
savjeti edukacija ponuda - potražnja adresari proizvodnja Pregled cijena
UPIS / REGISTRACIJA
Korisničko ime

Lozinka: 

PRETRAGA


Skupine povrća:
PORTAL PODUPIRU:


Zdravko Matotan
Životopis

Zdravko Matotan rođen je 16. 02. 1959. godine u Kutnjaku, Koprivničko-križevačka županija, Republika Hrvatska. Osnovnu školu završio je u rodnom selu i u Rasinji, a gimnaziju u Koprivnici. Agronomski fakultet u Zagrebu završio je 1981. godine. Na istom je fakultetu magistrirao 1988. godine i doktorirao 1992. godine.

Tijekom 1983. i 1984. godine radio je u Poljoprivrednom centru Hrvatske u Zagrebu u svojstvu stručnog suradnika na programu opemenjivanja bilja i sjemenarstva. Od 1984. do 1990. radi na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao asistent u Zavodu za specijalnu proizvodnju bilja, a od 1990. godine u Podravki u Koprivnici kao voditelj Razvoja poljoprivrede.

Višemjesečnu specijalizaciju s područja oplemenjivanja bilja i sjemenarstva obavio je tijekom 1995. godine u Francuskoj. Kao korisnik Cochranove stipendije američke vlade radi stručnog usavršavanja na području povrćarstva i proizvodnje sjemena povrtnih kultura 1997. godine boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama.

Do sada je objavio više desetaka znanstvenih i stručnih članaka te knjige "Proizvodnja povrća", "Proizvodnja krastavaca za preradu" i "Proizvodnja paprike". Aktivno je sudjelovao na više međunarodnih znanstvenih skupova i u izradi projekata razvoja proizvodnje povrća u Hrvatskoj.

Predmet "Povrćarstvo" predaje studentima Agronomskog fakulteta u Mostaru, a predmet "Proizvodnja sjemena povrtnih kultura" studentima poslijediplomskog studija na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Kao vanjski suradnik sudjeluje u izvođenju dijela nastave iz predmeta Povrćarstvo za studente Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i studente Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Član je Vijeća za istraživanja u poljoprivredi Republike Hrvatske, pročelnik Sekcije za biljnu proizvodnju Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednik Povjerenstva za priznavanje novih sorata povrća pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske.

Govori engleski, a služi se njemačkim i ruskim jezikom.

Oženjen je i otac je troje djece.

 

 • Životopis
 • Znanstvena i stručna djelatnost
 • Nastavna djelatnost
 • Publicirani i prezentirani znanstveni i stručni radovi, objavljene knjige i poglavlja u knjigama 1998 - 2002. godine


  Suvremena proizvodnja povrća


  Proizvodnja povrća


  Proizvodnja paprike


  Proizvodnja krastavaca za preradu

  Proizvodnja krastavaca za preradu (videokazeta)

 • Sva prava pridržava (c) 2003 - 2024 Zdravko Matotan & Abacus