o nama sponzori linkovi novosti forum mapa weba prijava
sve o povrcu na jednom mjestu
savjeti edukacija ponuda - potražnja adresari proizvodnja Pregled cijena
UPIS / REGISTRACIJA
Korisničko ime

Lozinka: 

PRETRAGA


Skupine povrća:
PORTAL PODUPIRU:


Zdravko Matotan
Znanstvena i stručna djelatnost

U periodu 1998 - 2002. godine Zdravko Matotan sudjelovao je izvođenju istraživanja na povrću u sklopu redovitih obaveza poslova Voditelja odjela Razvoja poljoprivrede u Podravki d.d. Koprivnica najvećoj prehrambenoj industriji i najvećem prerađivaču povrća u Hrvatskoj. Područje znanstveno istraživačkog rada tijekom proteklih pet godina bilo mu je povrćarstvo i proizvodnja sjemena povrća. Kao istraživač sudjelovao je na projektu Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske "Sortiment i tehnologija za ekološki prihvatljiv uzgoj povrća" i na projektu Ministarstva poljoprivrede "Introdukcija novih sorti i tehnologija u uzgoju povrća".

Rezultate istraživanja prezentirao je na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima te ih objavio u domaćim i stranim časopisima.

U stručnom dijelu aktivnosti pokrenuo je održavanje i vodio je stručno edukativne skupove, Dan rajčice koji se od 1998. godine kontinuirano svake godine održava u Umagu i Dan paprike koji se od 2001. godine održava u Varaždinu s osnovnom svrhom unapređenja proizvodnje ovih povrtnih kultura. Za potrebe Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske izradio je studiju "Proizvodnja i prerada povrća u Republici Hrvatskoj". Sudjelovao je izradi studije "Razvoj poljoprivrede Koprivničko-križevačke Županije", obradivši stanje i smjernice razvoja povrćarske proizvodnje u Županiji. Tijekom 2000. i 2001. godine vodio je program razvoja proizvodnje povrća za potrebe novoizgrađene sušare za povrće u Vrpolju, te sudjelovao u izradi više studija revitalizacije povrćarske proizvodnje posebice na područjima od posebne državne skrbi. U proteklom petogodišnjem razdoblju objavio je velik broj popularnih i stručnih članaka s područja povrćarstva i sjemenarstva povrtnih kultura u raznim časopisima i novinama. Kao član više povjerenstava sudjelovao je u izradi prijedloga zakona i pravilnika s područja povrćarske proizvodnje i sjemenarstva.

 

 • Životopis
 • Znanstvena i stručna djelatnost
 • Nastavna djelatnost
 • Publicirani i prezentirani znanstveni i stručni radovi, objavljene knjige i poglavlja u knjigama 1998 - 2002. godine


  Suvremena proizvodnja povrća


  Proizvodnja povrća


  Proizvodnja paprike


  Proizvodnja krastavaca za preradu

  Proizvodnja krastavaca za preradu (videokazeta)

 • Sva prava pridržava (c) 2003 - 2018 Zdravko Matotan & Abacus